Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Πρώτη στις αυξήσεις και τον Αύγουστο η Ελλάδα

Η Ελλάδα συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα των αυξήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς τον φετινό Αύγουστο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι οι τιμές σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες καταγράφονται ανοδικές, όπως προκύπτει από την έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ που αφορά στις χώρες της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο πληθωρισμό με 5,6%, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη κυμαίνεται γύρω στο 1,6%, ενώ οι τιμές στα προϊόντα διατροφής καταγράφουν αύξηση 2,3%, όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. καθορίζεται γύρω στο -0,6%.
Στην Ελλάδα η τιμή στο κρέας αυξήθηκε κατά 1,9%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. κυμαίνεται γύρω στο 0,1%, ενώ αύξηση καταγράφεται και στην τιμή της μπίρας, κατά 14,4%, όταν ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρωζώνης ορίζεται στο 1,1%.
Η ακριβότερη χώρα είναι η Ελλάδα και στα καύσιμα με αύξηση 39,6% ,όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 18,2%.
Η Ελλάδα έρχεται παράλληλα πρώτη στις ταχυδρομικές μεταφορές με αύξηση 6,4%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 1,4%, πρώτη στις αυξήσεις των τιμών στις καφετέριες και στα ξενοδοχεία με αύξηση 3,5%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 1,4% και πρώτη στα αυτοκίνητα με αύξηση 10,3%, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη είναι 0,1%.
Τέλος, σημαντικές αυξήσεις καταγράφονται και στις τιμές των παπουτσιών με αύξηση 3,5% όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. κυμαίνεται γύρω στο 0,8%.

Οξύνονται τα προβλήματα με τους αλλοδαπούς στη Βοιωτία

Ευγενία Βενιζέλου

Σε έξαρση βρίσκονται οι ληστείες, οι κλοπές και οι επιθέσεις στην Βοιωτία εκτοξεύοντας το δείκτη εγκληματικότητας στα ύψη. Οι κακοποιοί στην πλειονότητά τους είναι αλλοδαποί και φαίνεται πως πλέον έχουν ξεπεράσει τα όρια. Χωρίς αναστολές εισβάλλουν σε σπίτια και επιτίθονται σε πεζούς υπό το φως του ηλίου!
Στην Άσκρη Βοιωτίας το μεσημέρι της Τετάρτης δύο Τσιγγάνοι από τη Ρουμανία στάθμευσαν την BMW τους έξω από το σπίτι που είχαν βάλει για δεύτερη φορά στο μάτι, διέρρηξαν το παράθυρο μπήκαν μέσα, αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα αφού πρώτα το έκαναν φύλλα και φτερά. Δεν ήταν όμως τυχεροί αφού οι γείτονες τους υποψιάστηκαν καθώς γνώριζαν ότι οι ιδιοκτήτες έλλειπαν και κατάφεραν να συλάβουν το έναν με την ομάδα περιφρούρησης, όπως την ονομάζουν , που έχουν ιδρύσει για να προστατεύουν τις περιουσίες τους, αφού σπάνια βλέπουν αστυνομικούς να περιπολούν στο χωριό τους. Τον δεύτερο τον έπιασε η αστυνομία αργότερα.
Και στη Θήβα όμως δεν είναι λίγα παρόμοια περιστατικά... Αλλόδαποί μέρα μεσημέρι μπαίνουν στα σπίτια από μπαλκόνια, πόρτες και παράθυρα όχι μόνο όταν λείπουν οι ιδιοκτήτες τους αλλά και όταν βρίσκονται μέσα.
Επίσης το βράδυ της Τρίτης αλλοδαποί χτύπησαν μικρό μαθητή, την ώρα που επέστρεφε από το φροντιστήριο. Το πρωί της Τετάρτης πάλι στην πλατεία των Αγίων Θεοδώρων αλλοδαποί επιτέθηκαν σε νεαρή μαθήτρια για να της πάρουν το κινητό της τηλέφωνο.
Οι αλλοδαποί τα έχουν βάλει όμως και με παπάδες! Ο ψάλτης στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά είδε έκπληκτος, το απόγεμα του Σαββάτου λίγο πριν τον Εσπερινό όταν χτυπούσε τις καμπάνες, ομάδα αλλοδαπών να φτύνουν, να μουντζώνουν και να υβρίζουν τον ίδιο και τον ιερέα. Ακόμα το βράδυ της Δευτέρας μετά την λήξη του εσπερινού στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ομάδα Πακιστανών έφτυνε και έβριζε τον ιερέα και τον επίτροπο, που εκείνη την ώρα έβγαιναν από την εκκλησία!
Τα προβλήματα έχουν οξυνθεί από την έλλειψη αστυνομικής δύναμης στην ευρύτερη περιοχή αλλά και με τη νομοθεσία σε ότι αφορά τους αλλοδαπούς. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν κράτος και κυβέρνηση που τους έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού!

Χρώµιο και νικέλιο από τον Ασωπό στα σούπερ µάρκετ

ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ... νικέλιο και χρώµιο, σε συγκεντρώσεις - ρεκόρ διαπιστώθηκε ότι ήταν καρότα, κρεµµύδια και πατάτες από την ευρύτερη περιοχή του Ασωπού. Οπως έδειξε έρευνα του Εργαστηρίου Χηµείας Τροφίµων του Πανεπιστηµίου Αθηνών, από 400% έως και 926% µεγαλύτερες συγκεντρώσεις σε νικέλιο και από 200% έως 300% σε χρώµιο βρέθηκαν σε οπωροκηπευτικά προϊόντα από την ευρύτερη περιοχή του Ασωπού σε σχέση µε δείγµατα από µη ρυπασµένες περιοχές. Η έρευνα έγινε στα πλαίσια µεταπτυχιακού προγράµµατος. Τα δείγµατα που αναλύθηκαν συλλέχθηκαν από αθηναϊκά σούπερ µάρκετ και αφορούν καρότα, κρεµµύδια και πατάτες που ανέγραφαν ότι προέρχονται από τη Θήβα και τα Οινόφυτα, περιοχές στις οποίες έχει ανιχνευθεί καρκινογόνο εξασθενές χρώµιο και άλλοι επικίνδυνοι ρύποι να υπερβαίνουν τα ανώτατα επιτρεπόµενα όρια.

Η συνέχεια >>> tanea.gr

Υπέρ του «αυτοματισμού»

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία των προτάσεων της ευρωπαϊκής επιτροπής είναι ο λεγόμενος «αυτοματισμός». Ο αρχηγός της Σοσιαλιστικής Ομάδας τάσσεται υπέρ ενός αυτόματου συστήματος επιβολής κυρώσεων σε κράτη που κρίνονται δημοσιονομικά απείθαρχα: «Στο σημείο αυτό η Κομισιόν έχει την αμέριστη στήριξή μου. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο σημείο. Ούτε λίγο ούτε πολύ η ευρωπαϊκή επιτροπή διεκδικεί ένα τρόπο άμεσης παρέμβασης σε ένα τομέα που βρίσκεται στη δικαιοδοσία των κυβερνήσεων των χωρών-μελών. Επειδή όμως ήταν μέχρι σήμερα έτσι, η ελληνική κυβέρνηση, η κυβέρνηση του κυρίου Καραμανλή ξεγέλασε την ελληνική κοινή γνώμη στην Ελλάδα και εξαπάτησε τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Είναι σκληρό βέβαια, αλλά νομίζω ότι αυτά έπρεπε να ειπωθούν μια φορά με αυτό τον τρόπο».

dw-world.de

Ειδικό Δικαστήριο για τον πρώην πρωθυπουργό της Ισλανδίας λόγω χρεοκοπίας της χώρας

Το κοινοβούλιο της Ισλανδίας ψήφισε αργά την Τρίτη να προσαγάγει στη δικαιοσύνη τον πρώην πρωθυπουργό Γκέιρ Χαάρντε με την κατηγορία της αμέλειας γιατί παρέβλεψε τα γεγονότα που οδήγησαν το 2008 στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της χώρας.
Ωστόσο το Althingi (κοινοβούλιο) αρνήθηκε την απαγγελία κατηγοριών εναντίον των πρώην υπουργών Εξωτερικών Ινγκιμπγιόρκ Σολρούν Γκισλαντότιρ και Αρνι Μαθιεσέν, καθώς και σε βάρος του πρώην υπουργού Επιχειρηματικότητας Μπιοργκβίν Σίγκουρτνσον.
Είναι η πρώτη φορά που θα εκδικαστεί τέτοια υπόθεση από το Λαντσντομούρ, το ειδικό δικαστήριο της Ισλανδίας, που ιδρύθηκε το 1905 για να δικάζει υπουργούς που κατηγορούνται για εγκληματικές πράξεις.
Οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της Ισλανδίας κατέρρευσαν το 2008 υπό το βάρος της υπερσυγκέντρωσης χρεών στη διάρκεια μιας δεκαετίας με υπερατλαντικές επεκτάσεις που οδήγησαν την οικονομία σε κατάρρευση και τους επενδυτές σε φυγή.

defencenet.gr

Δύο Ελληνίδες Δασκάλες





Οι συνέχειες >>> εδώ

Νεός πλανήτης ... "όπως" η γή !!!

Αίσιμα και αδήριτα ( Η΄ )

Ούτις

Ο αμετροεπής αντιπρόεδρος πάλι είπε τις χοντράδες του…

Στην 49- μελή κυβέρνηση που ορκίστηκε προ ημερών, ο Γιώργος έπρεπε να είχε προβλέψει ακόμη έναν υπουργό. Επομένως η κυβέρνηση να ήταν 50- μελής. Εξάλλου τα κορόϊδα οι ευσυνείδητοι φορολογούμενοι πληρώνουμε που πληρώνουμε, στον έναν θα κωλώναμε; Το 50-οστό μέλος θα ήταν επιφορτισμένο με το εκλεκτό λειτούργημα να κάνει χρήση μιας πατσαβούρας, όποτε το κυβερνητικό θωρηκτό υπερβαίνει το μέτρο. Και ο αντιπρόεδρος δεν είναι μόνον πληθωρικός στο ζύγι, είναι και στην αμετροέπεια! Και για να το πώς λαϊκά: κάποιος πρέπει να του το βουλώνει. Η Παγκαλική αλαζονεία είναι απαράδεκτη.
Φυσικά, να μην περνάει από το λιπώδες μυαλό του ότι θα αισθανθούμε τύψεις πως εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την υπαγωγή μας σε διεθνή επιτήρηση και στο ΔΝΤ. Αντί να ενεργήσει ως λιπαντικό στα εγκεφαλικά γρανάζια το λίπος του, έχει τσαγκέψει και οι σχηματισμένοι θρόμβοι αναγκάζουν την φαιά ουσία να ρετάρει. Γιατί οι σκέψεις του είναι επιλεκτικές. Είναι προς την κατεύθυνση που τον συμφέρουν για να προκαλεί εντυπώσεις. Δεν είναι σκέψεις ολιστικές. Σκέψεις σώφρονα πολιτικού, αλλά ανθρώπου κυκλοθυμικού! Είπε, ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πριν από λίγες μέρες : «Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε, πού τα φάγατε τα λεφτά, είναι μία: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος».
Αγαπητέ Θόδωρα- που κάθε άλλο παρά Θεού δώρο είσαι- αυτά τα μαγαζάκια ή τα σούπερ- μαγαζιά της εξαγοράς δεν τα έστησαν οι πολίτες. Τα έστησαν οι πολιτικοί. Οι καημένοι οι πολίτες να ζήσουν τις οικογένειές τους ήθελαν. Ένα μεροκάματο. Τα νομοθετικό πλαίσιο για να στηθούν μαϊμούδες οργανισμοί, για να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας στις ΔΕΚΟ ή στο Δημόσιο τομέα δεν το ψήφισαν οι ψηφοφόροι σας. Αυτά τα διαμπερή μαγαζιά τα στήσατε εσείς για να καταστείτε ισόβιοι πολιτικοί. Και τι πολιτικοί. Πολλοί από εσάς ρεζίλι των σκυλιών, όπως του λόγου σου. Δεν είπαμε εμείς τότε στα Ίμια: «θα πούμε ότι τη σημαία την πήρε ο αέρας»! Την ελληνική σημαία, το σύμβολο του έθνους, που την πήραν οι Τούρκοι, θα έλεγες ψέματα ότι την πήρε ο αέρας. Ενώ ήμασταν στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία αυτή τη βραδιά, εσύ καμάρωνες σαν γύφτικο σκεπάρνι στο γυαλί της τηλεόρασης, αντί να τσακιστείς να πας στο υπουργείο σου. Τόσο παχύδερμο ήσουν. Τον Οτσαλάν δεν το παραδώσαμε εμείς στους Τούρκους σαν νεοοθωμανοί υποτακτικοί. Ούτε κάναμε τα ψευτοπαλίκαρα στου Γερμανούς για να βάλουμε μετά σαν δαρμένα σκυλιά την ουρά στα σκέλια. Κι αφού δεν είχες το φιλότιμο να παραιτηθείς ή να αποσυρθείς από την πολιτική και να καλλιεργήσεις τα αμπέλια σου, έστησες το μεγαλομάγαζό σου για να έχεις πελατεία και να εκλέγεσαι μέχρι να γίνεις πλούσια τροφή για τα σκουλήκια.
Εμείς δεν κάναμε σαν γεροντοφρικιά γάμο με γυναίκα στην ηλικία της κόρης μας σε χλιδάτο ξενοδοχείο του Παρισιού, όπως ο Άκης. Δεν βρεθήκαμε στα ξαφνικά από το τίποτα με δεκάδες ακίνητα και εκατομμύρια καταθέσεις, όπως διαβάζουμε στο δηλωθέν εισόδημα των βουλευτών. Κι αν η γυναίκα σου εκλεγεί, με τη δική σου πληθωρική παρουσία, δήμαρχος, και πάλι δεν θα τα φάμε μαζί. Γιατί εμείς είμαστε πολίτες μικρού επαρχιακού δήμου και αυτή, δηλαδή εσείς, θέλετε να γίνετε άρχοντες πολύ πλούσιου παραλιακού δήμου της Αττικής.

Η συνέχεια >>> VAGIAblog

Καταγγελίες "φωτιά" από τον Αρ. Ρούσσαρη

Φωτιά στη Ν.Δ. ανάβει ο Αριστείδης Ρούσσαρης ο οποίος σχολιάζει με σκληρές εκφράσεις την επιλογή του Παναγιώτη Αγνιάδη ως υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη στη Βοιωτία με το ψηφοδέλτιο του Θανάση Χειμάρα, καταγγέλλοντας παράλληλα έντονο παρασκήνιο. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του αναφέρει.
Πριν από 19 ημέρες είχα χτυπήσει τις καμπάνες του προβληματισμού, της διαμαρτυρίας και της καταγγελίας για όσα συνέβαιναν στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας στη Βοιωτία.
Σήμερα δεκάδες στελέχη μιλούν για δικαίωση της αποχώρησής μου από επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Ο ΤΡΟΠΟΣ επιλογής του αντιπεριφερειάρχη και το επί μήνες άθλιο θάψιμο στελεχών από «ερασιτέχνες πολιτικούς νεκροθάφτες» επιβεβαιώνουν την πραγματικότητα.
Η απουσία διαλόγου, ο ανούσιος πολιτικός ναρκισσισμός, ο συκοφαντικός καταδοτικός λόγος, η αδιαφάνεια, η καταπάτηση κάθε καταστατικής διάταξης, η πλήρης απαξίωση στελεχών εκ μέρους των «νάνων του πολιτικαντισμού» που παριστάνουν τους «γίγαντες της πολιτικής» προκαλούν αηδία.
Οι «βόθροι» ξεχείλισαν, οι «ακαθαρσίες» βγήκαν στους δρόμους, η μπόχα και η δυσωδία απαιτούν καθαρό ξέπλυμα και δυνατό άνεμο.
Τώρα τις σκούπες και τις μάνικες κρατά στα χέρια του ο λαός.
Τώρα είναι η δική του ώρα.

lamiastar.gr

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Morgan Stanley: Τα ελληνικά, τα ιρλανδικά και τα πορτογαλικά ομόλογα δεν είναι πλέον… κρατικά ομόλογα

Όταν τα κρατικά ομόλογα παύουν να είναι ομόλογα του δημοσίου… Η Morgan Stanley τονίζει πως, παραδοσιακά, τα χαρακτηριστικά των κρατικών ομολόγων είναι η ποιότητα, η ασφάλεια, η ρευστότητα και η επενδυτική… βαρεμάρα. Δεν αποτελούν assets που ενθουσιάζουν με τις αποδόσεις τους, καθώς είναι περισσότερο ένα όπλο ασφάλειας και χαμηλής μεταβλητότητας, παρά ρίσκου. Τα ελληνικά ομόλογα, και πιο πρόσφατα τα ιρλανδικά και τα πορτογαλικά, έχουν μετατραπεί σε αξίες υψηλού ρίσκου, σε επενδύσεις που δεν βρίσκονται… απέναντι από τα risk assets, αλλά πλάι τους.
Όπως σημειώνει ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής στρατηγικής επιτοκίων της Morgan Stanley, Laurence Mutkin, τα κρατικά ομόλογα της περιφέρειας της Ευρωζώνης, έχουν μπει πλέον στην κατηγορία των ευμετάβλητων αξιών. Άρα δεν αποτελούν πλέον «κομμάτι» της ασφάλειας των χαρτοφυλακίων αλλά ανταγωνίζονται άλλα assets υψηλού ρίσκου, όπως οι μετοχές. Και γι’ αυτόν τον λόγο, χάνουν. Τα συνταξιοδοτικά ταμεία, για παράδειγμα, δεν επιθυμούν να τα διακρατούν και όσοι θέλουν να επενδύσουν στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων, σίγουρα δεν τα προτιμούν.
Έτσι, όλοι εκείνοι οι διαχειριστές που είχαν στο χαρτοφυλάκιό τους και στην θέση «κρατικά ομόλογα», τους τίτλους της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, τους ξεφορτώθηκαν. Για αυτό τα spreads σε ομόλογα και CDS αυτών των χωρών, δεν μπορούν να ηρεμήσουν. Ο λόγος για την εκτόξευσή τους, δεν είναι η μη αξιοπιστία των κυβερνήσεών τους. Δεν είναι θέμα οικονομικών, δημοσιονομικών και κυβερνητικής διαχείρισης, Είναι πάρα μα πάρα πολύ απλά, θέμα επενδυτικής στρατηγικής.
Όπως τονίζει ο Laurence, η Morgan Stanley παραμένει bearish για τα ομόλογα του Ευρωπαϊκού Νότου, εκτός της Ισπανίας στα οποία έχει long θέσεις, σορτάρει τα ιρλανδικά και τα πορτογαλικά και είναι ουδέτερη στα ιταλικά.

“Από τους εξοπλισμούς φτιάχτηκαν περιουσίες και πολιτικές καριέρες!”

Μετά την ετυμηγορία του αντιπροέδρου της κυβέρνηση κ. Θόδωρου Πάγκαλου ότι μία από τις αιτίες για την οικονομική χρεοκοπία της χώρας είναι ότι πολιτικοί και πολίτες «όλοι μαζί φάγαμε τα λεφτά», άλλο ένα μέλος της κυβέρνησης πυροδοτεί τη δημόσια συζήτηση και αποδίδει τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και στις περιττές αγορές πανάκριβων οπλικών συστημάτων.
Την καταγγελία – παραδοχή ότι με το πρόσχημα της τουρκικής απειλής στήθηκε ένα πάρτι στο χώρο των αμυντικών εξοπλισμών και ορισμένοι έφτιαξαν περιουσίες, ενδεχομένως και πολιτικές καριέρες (!) εξαπέλυσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης.
Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Φλας, επισήμανε ότι «ακόμη κι αν δεν υπήρχε αυτή η οικονομική και κοινωνική κρίση, θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να την ανακαλύψουμε ακόμη και ως πρόσχημα, ως άλλοθι, για να περάσουμε δυναμικά στον εξορθολογισμό και στη μείωση των αμυντικών δαπανών».

Εγκρίθηκαν 7.880.000 € για εργασίες και ανισόπεδο κόμβο στη διασταύρωση Βαγίων

Κλέαρχος Περγαντάς, Νομάρχης Βοιωτίας : «Προχωρά η βελτίωση του δρόμου Θήβα – Λιβαδειά. Εγκρίθηκαν 7.880.000 € για εργασίες και ανισόπεδο κόμβο στη διασταύρωση Βαγίων»

Εντάχθηκε στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας (ΕΣΠΑ) η κατασκευή του έργου «Θήβα – Λιβαδειά από χ.θ. 9+900 έως χ.θ. 11+600», προϋπολογισμού 7.880.000 €. Το έργο περιλαμβάνει τη βελτίωση τμήματος του δρόμου Θήβα – Λιβαδειά σε μήκος 2,6 χιλιομέτρων και την κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στη διασταύρωση των Βαγίων.
Στις εργασίες του δρόμου περιλαμβάνεται η κατασκευή των σύγχρονων υποδομών του έργου (γέφυρα και οδόστρωμα), καθώς και όλα τα συνοδευτικά έργα : ηλεκτροφωτισμός, πλήρης σήμανση, στήριξη – αποκατάσταση πρανών, κ.λ.π.
«Σημαντικό βήμα για τη βελτίωση του δρόμου Θήβα – Λιβαδειά» χαρακτηρίζει ο Κλέαρχος Περγαντάς το έργο, επισημαίνοντας : «Το πάγιο και πολύχρονο αίτημα της Βοιωτίας, ο δρόμος Θήβα – Λιβαδειά, βρίσκεται σε καλό δρόμο. Με το έργο στη διασταύρωση Βαγίων, το συγκεκριμένο τμήμα αναβαθμίζεται, και αποκτά συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας. Επιπλέον, με την ολοκλήρωση των μελετών και άλλων τμημάτων του δρόμου, που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και αναμένεται να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή τους, ο δρόμος Θήβα – Λιβαδειά, θα γίνει ένας σύγχρονος οδικός άξονας. Προχωρούμε λοιπόν σε ένα μεγάλο έργο – σταθμό για την ανάπτυξη της Βοιωτίας και τη σύνδεσή της με τους όμορους Νομούς»

Καλλικράτης και Θράκη - Μεγάλη Προσοχή !!

Καλλικράτης: Ο ήπιος συναινετικός και… νόμιμος εκτουρκισμός της Θράκης Σχέδιο της Άγκυρας που εμφανίζει στατιστικά τουρκικό έθνος στην μισή Θράκη.
Απαραίτητη η άμεση επιβολή απαγόρευσης μεταδημοτεύσεων στην Θράκη.
Τι έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση Παπανδρέου που δεν μιλάει καθόλου για τη Θράκη;
Οι εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να χαρακτηριστούν από την συμμετοχή όλων, για να μην εμφανιστούν παράξενααποτελέσματα ακόμη και σε δήμους που δεν δείχνουν να έχουν «πρόβλημα».
Πολλά έχουν ειπωθεί για τον Καλλικράτη. Κανείς όμως μέχρι σήμερα δεν «πλησίασε» την εφαρμογή του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη στην περιοχή της Θράκης. Μία ευαίσθητη περιοχή της χώρας, η οποία χρήζει ειδικής μέριμνας, αφού λάθη δεκαετιών, σοβαρές παραλείψεις, αλλά και «περίεργες» πολιτικές τοποθετήσεις από την Αθήνα αλλά και από αστείους και φοβικούς τοπικούς πολιτικάντηδες, έχουν διαμορφώσει ένα σκηνικό απολύτως κατάλληλο για δράση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.
Είναι γνωστό πως η Άγκυρα «ορέγεται» την Θράκη. Βέβαια, γνωστό είναι πως δεν μπορεί να «βάλει πόδι» για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως λόγω της ισχυρής Ελληνικής στρατιωτικής άμυνας στον ποταμό Έβρο.

Περισσότερα >> anixneuseis

Σε τροχιά ένας νέος δορυφόρος

Νέο δορυφόρο παρακολούθησης έθεσε σε τροχιά γύρω από την γη η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.
Το Διαστημικό Σύστημα Παρακολούθησης, όπως αυτό ονομάζεται, μετέφερε στο διάστημα πύραυλος τύπου Κένταυρος-4 ο οποίος εκτοξεύθηκε από την Καλιφόρνια τα ξημερώματα Κυριακής τοπική ώρα
Ο δορυφόρος θα εντοπίζει και θα παρακολουθεί από θραύσματα δορυφόρων μέχρι άλλους δορυφόρους και διαστημικά αντικείμενα.

voanews.com

Εξετάζεται μέτρο για παρακολούθηση επικοινωνιών στο διαδίκτυο

Οι Τάιμς της Νέας Υόρκης γράφουν ότι ο Λευκός Οίκος εξετάζει νέους κανονισμούς για τη διευκόλυνση της παρακολούθησης ιδιωτικών επικοινωνιών στο διαδίκτυο.
Το άρθρο αναφέρει ότι οι ομοσπονδιακές αστυνομικές αρχές και αξιωματούχοι υπηρεσιών εθνικής ασφάλειας ζητούν αλλαγές γιατί οι ικανότητες τους να παρακολουθούν υπόπτους έχουν περιοριστεί λόγω του γεγονότος ότι ο περισσότερος κόσμος επικοινωνεί πλέον μέσω διαδικτύου και όχι τηλεφώνου.
Σύμφωνα πάντα με την New York Times, οι Αμερικανικές αρχές εξετάζουν νομοσχέδιο που θα προβλέπει αλλαγή τεχνικών προδιαγραφών έτσι ώστε όλες οι συσκευές επικοινωνίας να συμμορφώνονται με την νομοθεσία περί παρακολούθησης.
Το προτεινόμενο μέτρο θα καλύπτει διαδικτυακές επικοινωνίες μέσω κινητών τηλεφώνων, τόπων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και πρόσωπο-με-πρόσωπο επικοινωνίας όπως το Skype.

voanews.com

ΝΔ: Παραίτηση στη Βοιωτία

Εξελίξεις στα εσωκομματικά της ΝΔ επέφερε η απόφαση της Ρηγίλλης για τον ορισμό του Παναγιώτη Αγνιάδη σε θέση αντιπεριφερειάρχη.
Ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. και σε ανακοίνωσή του επιρρίπτει ευθύνες σε «πιέσεις που ασκήθηκαν από τον επικεφαλής του συνδυασμού για αποκλεισμό ικανών προσώπων της Βοιωτίας» που «οδηγούν σε αποφάσεις που δεν ανταποκρίνονται στον πολίτικο χαρακτήρα αυτών των εκλογών». Εκτός όλων των άλλων, ο κ. Κουτσούμπας σημειώνει στην ανακοίνωσή του πως αναστέλλει «κάθε πολιτική και κομματική δραστηριότητα».
Με την ίδια δήλωση του κρατά αποστάσεις από τις επιλογές προσώπων αναφέροντας ότι «οι εκλογές έχουν κατά κύριο λόγο πολιτικό χαρακτήρα και ως εκ τούτου απαιτούν πολιτικές επιλογές και στρατηγικές προσώπων και θέσεων ικανές να μπορούν να στηρίξουν τις πολιτικές του κόμματος και να έχουν τη δυναμική να αντιμετωπίσουν την αντίπαλη υποψηφιότητα».

Ποιός σκότωσε την Αντιγόνη-Οικοδόμηση μιας νέας πόλης στην Θήβα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ, Από την ομιλία του στο συνεδριακό Κέντρο Θήβας

Η σημερινή Θήβα δεν μπορεί να ονομασθεί πόλη. Πρόκειται για ένα αρνητικό παράδειγμα της μη Πόλης, της Αντίπολης. Δυστυχώς οι ψευτοελίτ – αυτό το Λούμπεν - έχουν χάσει την έννοια της πόλης την οποία προσφέραμε εμείς οι Έλληνες στην οικουμένη. Πρόκειται για έναν εκβαρβαρισμό των πόλεων και των ανθρώπων. Δεν είναι πόλης όπως γράφω στο βιβλίο μου «ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑ» η άθροιση πολυκατοικιών, σκουπιδιών χωρίς νοήματα, μνημεία, συμβολισμούς.
Εδώ σκοτώθηκε η Αντιγόνη, ο Σοφοκλής, ο Πελοπίδας, ο Πολιτισμός.
Οι ένοχοι είναι ο συνασπισμός του τσιμέντου, αυτοί οι ίδιοι που υπονόμευσαν τα σχέδια μου για την δημιουργία νέων Πόλεων. Από την Θράκη και την Θεσσαλία μέχρι την Κρήτη και την Πελοπόννησο τις προηγούμενες τρεις - τέσσερις δεκαετίες, μισός αιώνας περίπου. Οι λάτρεις της ιδεολογίας της ασχήμιας, οι υπονομευτές των σχεδίων μας, προσπαθούν σήμερα να συντηρηθούν στην εξουσία δια της κλοπής, λεηλασίας ιδεών. Είναι η πολιτική ως απάτη, η Λούμπενπολιτική με κύριο εκφραστή την παρέα του ΚΚΚΑΣΟΡ.
Δολοφόνησαν τα οράματα μας, τώρα δολοφονούν τις λέξεις.
Ποια είναι η λύση για την Θήβα. Η απελευθέρωση της ιστορικής πόλης από την ασχήμια, το τσιμέντο, το σίδερο. Η δημιουργία μίας νέας Πόλης. Η ανάκτηση, η Επανασύνδεση με την Κληρονομιά της ιστορικής Θήβας. Ένας συνδυασμός αυτού που ονομάζω στο βιβλίο μου Πολεοδομία των Κατεδαφίσεων και δημιουργία Νέων Πόλεων. Είναι ο δρόμος ώστε η Θήβα να γίνει Πόλης και Θήβα. Τώρα δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Για αυτό δεν την επισκέπτεται κανείς. Απορώ πώς ζείτε μέσα σε αυτήν την ασχήμια. Όπως ζουν στην Κοζάνη, στα Γιαννιτσά, το Ηράκλειο και στους άλλους κλώνους της μη Αθήνας.
Στον νέο αιώνα θα μπούμε με νέες πόλεις. Άξιες του ονόματος και της παράδοσης, της Εθνικής Κληρονομιάς μας. Ο Εμπεδοκλής από τον Ακράγαντα έλεγε. «Οι Έλληνες χτίζουν ένα σπίτι σαν να μην επρόκειτο να πεθάνουν ποτέ». Αυτή η παράδοση ήταν ζωντανή μέχρι χθες στην Τήνο, την Χίο, την Ήπειρο, τα Λαγκάδια, τους Μεταξάδες, στον Πόντο. Στους μάστορες Παππούδες μας.
Δημιουργήστε ‘ως Κοινωνία Πολιτών ένα «Εργαστήρι», ένα «Ναυπηγείο» για την Νέα Πόλη. Θα είμαι μαζί σας. Θα είναι μαζί μας όλες οι Αρχιτεκτονικές σχολές, όλοι οι Αρχιτέκτονες της Ευρώπης και του Κόσμου.
Για τις εδώ δεν ξέρω. Δεν νομίζω να ωρίμασαν και να απελευθερώθηκαν ακόμη.

Οι σαρωτές σώματος σε πιλοτική λειτουργία στο Αμβούργο

Μετά από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες ήρθε τώρα η σειρά της Γερμανίας να δοκιμάσει τους νέους σαρωτές σώματος επιβατών. Από χθες και για έξι μήνες δύο σαρωτές σώματος λειτουργούν πιλοτικά στο αεροδρόμιο του Αμβούργου.
Oι επιβάτες που ταξιδεύουν από το αεροδρόμιο του Αμβούργου έχουν μια επιπλέον επιλογή: Ή περνούν από τον συμβατικό έλεγχο χειραποσκευών, όπως τον γνωρίζουμε όλοι ή δοκιμάζουν τους νέους σαρωτές σώματος. Πρώτος έκανε χρήση της νέας δυνατότητας ελέγχου ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ στο πλαίσιο παρουσίασής του στα μέσα ενημέρωσης. Πριν τεθεί σε λειτουργία στο αεροδρόμιο ο σαρωτής είχε περάσει από 12μηνη δοκιμαστική περίοδο στις γερμανικές αστυνομικές αρχές. «Τώρα το αυστριακής κατασκευής μηχάνημα είναι έτοιμο να δοκιμαστεί υπό κανονικές συνθήκες», είπε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών: «Είμαι πεπεισμένος ότι οι σαρωτές σώματος θα κάνουν τους ελέγχους αποτελεσματικότερους και πως θα συμβάλλουν σε ένα υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας των πτήσεων».

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Τουρκική κορβέτα σε αποστολή προβολής ισχύος στον Αργοσαρωνικό!!

Toυρκική κορβέτα η οποία αναχώρησε χθες από το Ακσάζ περιπλέοντας το νότιο Αιγαίο και παραβιάζοντας τα εθνικά χωρικά ύδατα αρκετές φορές για την διάρκεια του περίπλου της, πέρασε πριν λίγο από το στενό μεταξυ Κέας και Σουνίου, αφού είχε περάσει μέσα από τον Αργοσαρωνικό! Το τουρκικό σκάφος η TCG Beykoz (F-503) παρακολουθείται από την ΤΠΚ "Κρυστάλλιδης" του Π.Ν. Το σκάφος όταν ξεκίνησε από το Ακσάζ, ακολούθησε πορεία νότια και πέρασε νότια της Καλύμνου, βόρεια της Κρήτης και ανατολικά των Κυθηρων πήρε βόρεια κατεύθυνση προς την Αττική.
Από χθες ενημερώθηκε το υπουργείο Εξωτερικών και έδωσε εντολή να μην διαρρεύσει το παραμικρό. Αυτή την στιγμή η τουρκική κορβέτα περνάει το στενό του Καφηρέα. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν δίστασε να παραβιάσεις τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης τουλάχιστον δύο φορές. Στην περιοχή της Κύθνου ψαράδες την είδαν να περνάει μπροστά από τις βάρκες τους και ειδοποίησαν το Λιμενικό. Βέβαια το Π.Ν. παρακολουθούσε την κορβέτα από χθες.
Δεν έχει απενεργοποιήσει τα οπλικά της συστήματα και κάνει συχνές εκπομπές προς την βάση της. Εικάζεται ότι θα κατευθυνθεί προς τα Στενά.

Μεγάλη κοροϊδία έχει καταντήσει το «πόθεν έσχες»

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει σύγκριση με το τι είχες δηλώσει όταν μπήκες στη Βουλή και τι έχεις σήμερα

ΣΕ «μεγίστη κοροϊδία» εξελίχθηκε για μία ακόμη χρονιά η ιστορία του «πόθεν έσχες» των πολιτικών, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη δραστικών αλλαγών σε όλα τα επίπεδα της διαδικασίας.
Με το υφιστάμενο καθεστώς οι δηλώσεις των περιουσιακών στοιχείων περιέχουν πολλές ασάφειες, κυρίως ως προς τον τρόπο που αποκτήθηκε το κάθε ακίνητο. Επίσης, λείπουν οι διευκρινίσεις σε κρίσιμα σημεία, π.χ. γίνεται αναφορά σε αγροτεμάχιο, χωρίς ωστόσο να δηλώνεται η θέση του, βάσει της οποίας καθορίζεται και η αντικειμενική αξία του, ενώ για αντιληφθεί κανείς τι ακριβώς έχει στη κατοχή του κάθε βουλευτής ή υπουργός χρειάζεται να είναι λογιστής ή φοροτεχνικός. Εν κατακλείδι, ο έλεγχος που γίνεται από τη Βουλή είναι τυπικός και χωρίς νόημα, κάτι που παραδέχονται πλέον οι πάντες. Μόνη περίπτωση να είναι ουσιαστικός ο έλεγχος και να βγουν συγκεκριμένα συμπεράσματα θα ήταν αν η δήλωση κάθε έτους συγκρινόταν με την πρώτη που υποβάλλει κάθε βουλευτής αμέσως μετά την είσοδό του στο Κοινοβούλιο.
Κρίσιμες επισημάνσεις σχετικά με τον θεσμό του «πόθεν έσχες» κάνει η Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς:
– «Σήμερα δεν υπάρχει ούτε ιστοσελίδα, ούτε άλλο ελεύθερα προσβάσιμο αρχείο, με το οποίο ο κάθε πολίτης να μπορεί να μελετήσει οποιαδήποτε στιγμή τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία των εκπροσώπων στο Κοινοβούλιο ή των υπουργών και να κάνει συγκρίσεις με προηγούμενες χρονιές».
– «Ζητούμε την άμεση ανάρτηση σε ειδική ιστοσελίδα στο διαδίκτυο όλων των πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων, καθώς και του αρχικού πόθεν έσχες εκάστου πολιτικού που κατατέθηκε στο ξεκίνημα της πολιτικής του διαδρομής».
– «Η κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο, αλλά και τα πολιτικά κόμματα έχουν υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να προχωρήσουν αμέσως στην υλοποίηση της πρότασης της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάς».
- «Η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους πολιτικούς έχει κλονιστεί και η κρίση που βιώνει η χώρα βαθαίνει συνεχώς. Με τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες στο διαδίκτυο ας γίνει ένα πρώτο βήμα, ώστε η διαφάνεια να γίνει πραγματικότητα».

paron.gr

«Αυτοδιοικητική Ενότητα»

Υποψήφιος Δήμαρχος : Σταμάτης Η. Χαλβατζής

Συνδημότισσες, Συνδημότες του νέου Δήμου Θηβαίων, σας καλώ να ξεκινήσουμε όλοι μαζί μια καινούργια προσπάθεια για τον τόπο μας.
Τά νέα δεδομένα πού διαμορφώνει για τον Δήμο μας ο αυτοδιοικητικός χάρτης του Καλλικράτη, μας υποχρεώνουν να συνεργασθούμε χωρίς προκαταλήψεις, αποκλεισμούς και ηγεμονικές συμπεριφορές, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας και ένα Δήμο ισχυρό, οικονομικά και Διοικητικά, στην υπηρεσία του Πολίτη.
Η δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της Πατρίδας μας κάνει το πείραμα του Καλλικράτη επισφαλές και δημιουργεί προβληματισμούς καί αγωνία σε όλους μας για τίς ελλείψεις στις υποδομές και στους πόρους πού απαιτούνται για την επιτυχημένη πορεία του.
Η προσπάθεια αντιμετώπισης αυτής της δημοσιονομικής κρίσης, με επίθεση στα λαϊκά εισοδήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων, δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ανέχειας, οδηγεί σε κοινωνικές ρήξεις και αναστέλλει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και προόδου στην κοινωνία μας.
Μέσα σε αυτήν την πραγματικά δύσκολη συγκυρία, πρέπει καί αξίζει να αγωνισθούμε για τήν συγκρότηση ενός ενιαίου Δήμου, κύτταρο δημιουργίας και συμμετοχικότητας, ένα Δήμο πού θα σχεδιάζει το μέλλον με όραμα και θα υλοποιεί τις δεσμεύσεις του.
Για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας, χρειαζόμαστε την στήριξή σας, έτσι ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να ενεργοποιήσουμε τις αρετές και τις δυνατότητες του καθ’ ενός, προς όφελος του γενικότερου συμφέροντος.

Η χρήση υπολογιστών τις βραδινές ώρες φέρνει αϋπνία

Υπάρχουν πολλοί και καλοί λόγοι για να ασχοληθεί κάποιος με τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή το βράδυ, όπως για παράδειγμα να ελέγξει και να απαντήσει στα emails του, να συνομιλήσει με φίλους μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης ή να κάνει τις διαδικτυακές του αγορές ήρεμα και ήσυχα.
Ωστόσο είναι πάρα πολλές εκείνες οι μελέτες που καταδεικνύουν ότι η παρατήρηση της οθόνης του υπολογιστή και η φωτεινότητα που αυτή εκπέμπει πριν πέσει κάποιος στο κρεβάτι, μπορεί να προκαλέσει έντονα προβλήματα στον ύπνο και να διαταράξει τον καρδιακό ρυθμό.
Η έκθεση στο φωτισμό ενός κανονικού λουτρού μόλις για 10 λεπτά συμβάλλει ουσιαστικά στην απελευθέρωση της ορμόνης μελανοτονίνης, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας της ομάδας Υπνικής Έρευνας και Κλινικής Χρονοβιολογίας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Κλαρίτ του Βερολίνου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας η φωτεινότητα της οθόνης των ηλεκτρονικών υπολογιστών διαταράσσει τον κύκλο του ύπνου.
Πριν από 10 χρόνια, μια ομάδα Βρετανών και Αμερικανών ερευνητών είχε ανακαλύψει μια φωτο-χρωστική ουσία στο ανθρώπινο μάτι που δίνει σήμα στον οργανισμό εάν είναι μέρα ή νύχτα, χειμώνας ή καλοκαίρι. Η φωτο-χρωστική αυτή ουσία είναι εξαιρετικά ευαίσθητη στο γαλάζιο φως.
"Το γαλάζιο φως διαμηνύει ούτε λίγο ούτε πολύ στον οργανισμό "είναι μέρα, να είσαι σε εγρήγορση", δηλώνει ο δόκτωρ Ντίτερ Κουνζ επικεφαλής της γερμανικής ερευνητικής ομάδας. Οι οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών διαθέτουν κυρίως ψυχρό λευκό φως και οι επιστήμονες εκτιμούν πως λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί το γαλάζιο φως. Έτσι όσο περισσότερο τα άτομα εκτίθενται στο φωτεινό φως της οθόνης τόσο σε μεγαλύτερη εγρήγορση βρίσκονται με συνέπεια να διαταράσσεται ο ύπνος τους.

ANA-MPA

Η άσκηση είναι εξαιρετικά σημαντική και για τους ηλικιωμένους

Η διατήρηση του μυϊκού συστήματος σε καλή κατάσταση βοηθά και τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους, δήλωσε ο Ινγκο Φρομπόεζε, καθηγητής του Κέντρου Υγείας του Αθλητικού Πανεπιστημίου της Κολωνίας. Ο ίδιος επισημαίνει τη σημασία της διατήρησης της τακτικής φυσικής δραστηριότητας με την πάροδο της ηλικίας.
"Δέκα λεπτά ελαφράς σωματικής άσκησης κάθε πρωί και λίγο έντονο περπάτημα κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι η καλύτερη εγγύηση για να διατηρηθείτε σε καλή φυσική κατάσταση", τονίζει ο Φρομπόεζε.
Οι μύες δεν γνωρίζουν ηλικία. "Δεν διαθέτουν βιολογικό ρολόι και αναπλάθονται πλήρως κάθε 15 χρόνια", συνεχίζει ο Φρομπόεζε. Ο ίδιος συστήνει στους ανθρώπους να κάνουν τις περισσότερες από τις ασκήσεις που προτείνει υπογραμμίζοντας ότι "το μυϊκό σύστημα σε κάθε ηλικία μπορεί να διπλασιαστεί σε περίοδο 12 μηνών".
Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι η αύξηση της κινητικότητας παράλληλα με τη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης επιτρέπει στα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα να παραμένουν ενεργά και να διατηρούν την ανεξαρτησία τους για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Το σημαντικότερο όλων, προσθέτει ο Φρομπόεζε είναι οι θετικές επιπτώσεις της άσκησης στη λειτουργία του εγκεφάλου, καθώς τροφοδοτούνται με περισσότερο οξυγόνο τα εγκεφαλικά κύτταρα γεγονός που συμβάλλει στην ανάπτυξη νέων υγιών κυττάρων. Συμπέρασμα η άσκηση εκτός από το να διατηρεί τα άτομα σε καλή φυσική κατάσταση τα κάνει και εξυπνότερα.
"Και το καλύτερο όλων είναι πως τα άτομα που αθλούνται ζουν τουλάχιστον 8 χρόνια περισσότερο από το μέσο όρο και έχουν και εξαιρετική υγεία", καταλήγει ο γερμανός επιστήμονας.

ANA-MPA

Τέλος εποχής για τους προσωπικούς υπολογιστές;

Μικροσκοπικές κάμερες σε καδένες και ρολόγια χειρός, γυαλιά που αντικαθιστούν τις οθόνες και προβάλουν εικόνες και κείμενα. Δεν πρόκειται για σενάρια επιστημονικής φαντασίας αλλά για ένα όραμα που γίνεται πραγματικότητα
Ποιά μορφή και ποιές δυνατότητες θα έχουν οι υπολογιστές του μέλλοντος; Και έχει έρθει το τέλος των προσωπικών υπολογιστών, τουλάχιστον όσον αφορά τη μορφή που έχουν σήμερα; Γεγονός είναι ότι υπολογιστές από τη δεκαετία του ΄80 και του ΄90 μοιάζουν σήμερα με αντίκες. Όπως υποστηρίζει ο ειδικός Στέφαν Γένιχεν, από το γνωστό γερμανικό ερευνητικό ινστιτούτο Fraunhofer:
"Δεν πιστεύω ότι ο υπολογιστής θα εξαφανιστεί από την καθημερινότητά μας, αλλά θα γίνεται όλο και πιο μικρός και πιο αόρατος. Δεν θα αντιλαμβανόμαστε πλέον τους υπολογιστές ως μηχανήματα και αντικείμενα, αλλά ως κάτι που απλά υπάρχει παντού. Δεν θα πρέπει πλέον να προγραμματίζεται γιατί θα τρέχουν ήδη σε αυτόν εφαρμογές. Δεν θα σας ενδιαφέρει από πού προέρχονται τα δεδομένα, εάν για παράδειγμα προήλθαν από το διαδίκτυο. Δεν θα έχετε πλέον έναν υπολογιστή στη γωνία τον οποίο θα πρέπει να τo χειρίζεστε".

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, προτείνει το Διεθνές Δικαστήριο για τα χωρικά ύδατα Ελλάδας Αλβανιας

Αποκαλυπτικός για το ζήτημα της οριοθέτησης των χωρικών υδάτων Ελλάδας Αλβανίας ήταν ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι, κατά τη διάρκεια της σε συνέντευξής που παραχώρησε χθες, στη «Φωνή της Αμερικής».
Πιο συγκεκριμένα ο Αλβανός πρόεδρος επεσήμανε ότι υπάρχουν αρκετοί τρόποι τους οποίους θα μπορούσαν να ακολουθήσουν Ελλάδα και Αλβανία, ώστε να επιλυθεί η συγκεκριμένη διαφορά μεταξύ των δύο χωρών. Όπως επεσήμανε ο Αλβανός πρόεδρος θα πρέπει πρωτίστως να ληφθεί υπόψη η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας ενώ μία οδός για την επίλυση του ζητήματος θα ήταν η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο.
Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση Μπερίσα είχε αρχικά καταλήξει σε συμφωνία με την ελληνική πλευρά για το ζήτημα των χωρικών υδάτων, όμως κατόπιν πιέσεων από την αντιπολίτευση υπο την ηγεσία του Έντι Ράμα, τον οποίο η παρούσα ελληνική κυβέρνηση είχε στηρίξει στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, και της αρνητικής απόφασης του αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, το ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα.

FT: Πιθανότητες χρεοκοπίας 90% για την Ελλάδα την επόμενη δεκαετία

Οι αγορές ομολόγων «καρφώνουν» την Ελλάδα, σαν ένα οικονομικό… σουβλάκι. Αυτή την παρομοίωση χρησιμοποιούν οι Financial Times για να περιγράψουν την οικονομική κατάσταση της χώρας και τη συμπεριφορά των αγορών κεφαλαίου, σε άρθρο τους που αναφέρεται στο γεγονός ότι πλεον δεν υπάρχουν κρατικά ομόλογα χωρίς ρίσκο.
Όπως αναφέρουν οι FT, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει και τελικά θα χρεοκοπήσει – με τις υπερβολικά υψηλές έως και άνω του 10% αποδόσεις των κρατικών ομολόγων να υποδεικνύουν ότι οι πιθανότητες χρεοκοπίας μέσα στην επόμενη δεκαετία αγγίζουν το 90%, σύμφωνα με το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ.

Η συνέχεια >>> capital.gr

Οι Αλβανοί φέρνουν τη «γενοκτονία των Ελλήνων κατά του τσάμικου πληθυσμού» στο Αμερικανικό Κογκρέσσο

Από τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, το σημαντικότερο θέμα που απασχόλησε τα αλβανικά ΜΜΕ, είναι η συνέντευξη τύπου του πρόεδρου του PDI (κόμμα των Τσάμηδων), Tahir Muhedini για το ταξίδι τους στην Αμερική και τις συναντήσεις με Αμερικάνους γερουσιαστές, με στόχο την ενημερώσει τους για το «τσάμικο». Όπως δήλωσε, ο Muhedini ενημέρωσε τους «φίλους» Αμερικανούς, για την «γενοκτονία των Ελλήνων κατά του τσάμικου πληθυσμού» και πως οι Αμερικάνοι γερουσιαστές προτίθενται να καταθέσουν Ψήφισμα στο Κογκρέσο για το θέμα αυτό».

Η συνέχεια >>> hellasontheweb.org

Συνολικά, 110 γνωστά στελέχη κατηγορούνται για διασπάθιση 1 εκ. €

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ»
Στην πιο κρίσιμη περίοδο για το πολιτικό μέλλον τους καθώς μόλις απέμειναν μόλις 40 ημέρες για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, πρόκειται να ξεκινήσει την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η «Δίκη της Αυτοδιοίκησης», με κατηγορούμενους για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, που αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ, περίπου 110 δημάρχους, πρώην δημάρχους (εκ των οποίων ο ένας είναι σήμερα βουλευτής), αντιδημάρχους, και δημοτικούς συμβούλους.
Εμπνευστής και πρωταγωνιστής φέρεται ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος κατηγορείται ότι την περίοδο 2005-2006 σε συνεργασία με τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Θεόδωρο Γεωργακόπουλο, δρομολόγησε την εγκατάσταση του δεύτερου σε κτίριο του δήμου, το οποίο κατασκευάστηκε μέσω του προγράμματος URBAN της ΕΕ για να στεγάσει το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την εργαζόμενη γυναίκα...

Η συνέχεια >>>
aftodioikisi.gr

Καθιέρωση του ευρώ σε αντάλλαγμα της γερμανικής ενοποίησης;

Άνοιξε όντως ο δρόμος για τη γερμανική ενοποίηση μόνον όταν η κυβέρνηση Κολ προθυμοποιήθηκε να άρει τις αντιρρήσεις της για τη δημιουργία της ΟΝΕ και την καθιέρωση του ευρώ;
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από μυστικά πρωτόκολλα της εποχής που έχει στα χέρια του το περιοδικό Der Spiegel και τα οποία δημοσιεύει στην έντυπη έκδοση που θα κυκλοφορήσει αύριο Δευτέρα με τίτλο, «Ο Μιτεράν απαίτησε το ευρώ σε αντάλλαγμα της ενοποίησης». Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «το 1989 ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Μιτεράν απαίτησε να επιταχυνθεί η ίδρυση της ΟΝΕ, προκειμένου να συμφωνήσει στη γερμανική επανένωση. Αυτό αναφέρεται στο πρωτόκολλο των συνομιλιών του Μιτεράν με τον τότε Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ. Έτσι στη Σύνοδο Κορυφής στο Στρασβούργο οι Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών συμφώνησαν να γίνουν τα επόμενα βήματα για μια νομισματική ένωση ενώ ταυτόχρονα η συνέλευση υποστήριξε μια πιθανή επανένωση της Γερμανίας.

H συνέχεια >>
dw-world.de

Νοικοκυραίοι, ραντιέρηδες, καιροσκόποι Θεσμοί και νοοτροπίες στην ελληνική οικονομία

Αρίστος Δοξιάδης
ΛΟΓΟΠΛΑΙΣΙΟ ... [Καθαρεύουσα και δημοτική] Ο τρόπος που συζητάμε για την οικονομία άλλαξε άρδην, μέσα σε λίγους μήνες. Πριν ξεσπάσει η δική μας κρίση του χρέους ο δημόσιος διάλογος δεν διέφερε πολύ από τον αντίστοιχο στις δυτικές χώρες. Είχαμε τις κλασικές συζητήσεις υπέρ του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα, υπέρ της τόνωσης της ζήτησης ή της περικοπής δαπανών, για το φιλελευθερισμό και τη σοσιαλδημοκρατία, κ.ο.κ.
Λίγοι σχολιαστές επέμεναν στις ελληνικές ιδιαιτερότητες.

Για παράδειγμα ότι το Δημόσιο δεν είναι Δημόσιο όταν το έχουν αλώσει ιδιωτικά και συντεχνιακά συμφέροντα, και το ιδιωτικό δεν είναι ιδιωτικό όταν ζει από το δημόσιο χρήμα. Αλλά αυτές οι φωνές δεν ήταν παρούσες ούτε στο λόγο των κομμάτων, ούτε των καναλιών, ούτε φυσικά στη χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής.
Οι τεχνοκράτες ασχολούνταν περισσότερο με το επίσημο, παρά με το πραγματικό. Με το ύψος, π.χ., των φορολογικών συντελεστών, αλλά όχι με τους φόρους που πραγματικά πλήρωναν οι επιχειρήσεις – πολύ ψηλότερους από την επίσημη κλίμακα όταν το ΣΔΟΕ επέδραμε επί δικαίων και αδίκων, πολύ χαμηλότερους όταν ο επιχειρηματίας είχε τον τρόπο του.

Η συνέχεια >>
antifono.gr

Η εκστρατεία των επτά: Ο διωγμός του Πολυνείκη από τη Θήβα

[[ δαμ-ων ]]

Α΄. Ο Μύθος
Ήταν από τη μοίρα γραφτό ο Οιδίποδας να αποκτήσει από τη μάνα του Ιοκάστη τα παιδιά του, που έσυραν το χορό της κακοδαιμονίας των Λαβδακιδών. Καρπός της αιμομιξίας του άμοιρου γιου και της δύστυχης μάνας ήταν η απόκτηση δύο γιων, του Πολυνείκη και του Ετεοκλή, και δύο θυγατέρων, της Αντιγόνης και της Ισμήνης. Η κατάρα της γενιάς τους συνεχίστηκε στα παιδιά. Αυτή η κατάρα κρατούσε από την εποχή του Λάιου, όταν αυτός ασέβησε προς τους θεούς. Έλεγαν πως ο ίδιος ο Απόλλωνας είχε καταραστεί τη γενιά των Λαβδακιδών να μη συναντήσει ευτυχία και να ξεκληριστεί.
Σαν έγιναν οι φοβερές αποκαλύψεις στο παλάτι της Θήβας, πως ο Οιδίποδας ήταν ο φονιάς του γονιού του μα συνάμα κι αυτός που μοιράστηκε το συζυγικό κρεβάτι με τη μάνα του, απ’ όπου γεννήθηκαν τα παιδιά τους με ανόσιο τρόπο, ο τυφλός βασιλιάς παρέδωσε την εξουσία στον Κρέοντα. Τα δυό αδέλφια Πολυνείκης και Ετεοκλής άφησαν αρχικά το θρόνο στο θειό τους γιατί ήσαν ανήλικοι. Αντί να παρασταθούν στη δυστυχία τον πατέρα τους, του φέρθηκαν με σκληρό τρόπο, καταπώς δεν του άξιζε και δεν άρμοζε κατά τις συνήθειες των αρχαίων, γιατί βαριοί άγραφοι νόμοι των αθάνατων θεών μα και θεσπισμένοι από τους θνητούς όριζαν τα παιδιά να τιμούν τους γονιούς τους και να τους παραστέκουν στην ανημποριά τους.
Αφού δεν σεβάστηκαν τα πατροπαράδοτα ιερά σκεύη και τον ατίμωσαν με το να του στείλουν τα χειρότερα μέρη του σφάγιου από τη θυσία, ο πατέρας τους καταράστηκε να μην αξιωθούν να τον διαδεχτούν στην εξουσία και να μη χαρούν τα αγαθά που κληρονόμησαν, αλλά θανάσιμο μίσος να τους χωρίσει και στο τέλος να σκοτωθούν ο ένας από το αδερφοκτόνο χέρι του αλλουνού.
Μετά οι άπονοι γιοί έδιωξαν τον τυφλό πατέρα, που πήρε τον πικρό δρόμο της ξενιτιάς. Ένας δαίμονας μπήκε στο μυαλό τους και ζήτησαν να αναλάβουν αυτοί τη βασιλεία, που δικαιούνταν. Μερικοί λένε πως ήσαν δίδυμοι, κι από τους δυό πρώτος είδε το φως της ζωής ο Πολυνείκης και γι’ αυτό λογαριαζόταν μεγαλύτερος. Σαν δίδυμοι αποφάσισαν να μοιραστούν την εξουσία και να βασιλέψουν εναλλακτικά από ένα χρόνο ο καθένας τους. Αφού πρώτος βασίλεψε ο Ετεοκλής, αν κι ήταν ο νεώτερος, σαν τελείωσε ο χρόνος του, του καλάρεσε το μεγαλείο της εξουσίας κι αρνήθηκε να παραδώσει το θρόνο στον αδελφό του. Όχι μόνο δεν κράτησε τη συμφωνία τους, αλλά έδιωξε τον Πολυνείκη από τη γενέτειρά τους, την επτάπυλη Θήβα.
Ο αποδιωγμένος Πολυνείκης κατέφυγε στο Άργος, όπου βασίλευε ο Άδραστος, που ήταν γόνος των Αμυθαόνων. Από πού όμως κρατούσε αυτή η καταγωγή; Ας πάρουμε την γενιά από την αρχή, για να δούμε και πως εμπλέκονται οι ήρωες, που αργότερα έκαναν την εκστρατεία κατά της Θήβας.

Η συνέχεια >>
VAGIAblog

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

H κρίση δεν πιάνει τους βουλευτές

Οι αντιφάσεις στα στοιχεία των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης βουλευτών, ευρωβουλευτών και εξωκοινοβουλευτικών υπουργών.

ΠΕΝΙΧΡΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ από τη μία, μεγάλες ακίνητες περιουσίες και υψηλές καταθέσεις από την άλλη. Η κραυγαλέα αυτή αντίφαση που προκύπτει από την ανάγνωση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των «300» της Βουλής, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα,
προβληματίζει το ίδιο το πολιτικό σύστημα καθώς θέτει εν αμφιβόλω την αποτελεσματικότητα του θεσμού που καθιερώθηκε το 1964 με τον νόμο 4351 που είχε τον τίτλο «Περί προστασίας της τιμής του πολιτικού κόσμου». Σαράντα έξι χρόνια μετά ο τρόπος με τον οποίο εξακολουθούν να υποβάλλονται οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των βουλευτών έρχεται να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο στα μάτια της κοινής γνώμης την προ πολλού... χαμένη τιμή του πολιτικού συστήματος.

Διαβάστε περισσότερα: tovima.gr

Ολική ανατροπή για το Βατοπέδι

Μετά από δύο εξεταστικές επιτροπές της Βουλής που διερεύνησαν την υπόθεση της Μονής, την πολύχρονη έρευνα της Δικαιοσύνης αλλά και την συνεχιζόμενη έρευνα της προανακριτικής -πλέον- επιτροπής της Βουλής, μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να αποδεικνύουν ζημιά του δημοσίου από τις πολύκροτες ανταλλαγές...
Αυτό προκύπτει από τα έγγραφα που έχει στην κατοχή της η Δικαιοσύνη, αλλά και η προανακριτική επιτροπή, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις των ανταλλαγών δεν έχουν ανατραπεί έως σήμερα.

Περισσότερα >> skai.gr

Ποιές είναι οι ανάγκες και πως δομούνται οι σύγχρονες πόλεις

Αποκάλυψη μεγάλου κυκλώματος απατεώνων

Μεγάλο κύκλωμα στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται τουλάχιστον 20 άτομα -δικηγόροι, ιδιώτες, δικαστικοί υπάλληλοι, πιθανόν δικαστικοί λειτουργοί- αποκάλυψε η ΕΛΑΣ. Το κύκλωμα δρούσε τα τελευταία πέντε χρόνια και εμπλέκεται σε υποθέσεις πλειστηριασμών, παράνομες χρησικτησίες του δημοσίου και ιδιωτών, και ήδη η υπόθεση διερευνάται από τη Δικαιοσύνη.
Ακόμη και το ενδεχόμενο συμμετοχής και εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών και αστυνομικών στο κύκλωμα εξετάζουν οι αρχές.
Το κύκλωμα, με διάφορα τεχνάσματα και πλαστά έγγραφα, κατοχύρωνε ακίνητα που ανήκαν σε ιδιώτες, σε τράπεζες και στο Δημόσιο, ενώ είχε ιδρύσει 150 ανώνυμες εταιρείες και ΕΠΕ, όπου "ξεπλενόταν" μαύρο χρήμα.
Οι αστυνομικοί διερευνούσαν την υπόθεση τους 13 τελευταίους μήνες και η ΕΥΠ έχει καταγράψει όλες τις συνομιλίες των εμπλεκόμενων στην υπόθεση.
Η δικογραφία έχει αποσταλεί στην εισαγγελία Εφετών Αθηνών, η οποία θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις των αρχών.

Διάλεξη με θέμα: Πόλεων και Τόπου Παιδεία

Περαίωση ...


politiki-geliografia

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Η αθλιότητα της μισής αλήθειας

Του Σταυρου Λυγερου

«Η απάντηση σε όλους αυτούς που μας ρωτάνε “πού τα φάγατε τα λεφτά” είναι μία: Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας, εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος». Δεν πρόκειται για αυτοκριτική. Ο Θόδωρος Πάγκαλος χρησιμοποιεί το πρώτο πληθυντικό και το «μαζί» σαν όχημα για να ενοχοποιήσει την κοινωνία. Πιστός στη γραμμή της κυβέρνησης, αλλά πιο έξυπνος από τα κάθε λογής «παπαγαλάκια» της.
Η κοινωνία δεν είναι αθώα, αλλά «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι». Το πολιτικό σύστημα καλλιέργησε μία σχέση άρρητης συναλλαγής με τους πολίτες και σταδιακά διαμόρφωσε κλίμα εκατέρωθεν ένοχης ανοχής. Εξαγόραζε την ανοχή της κοινωνίας στα προνόμια και στην ατιμωρησία του, ανεχόμενο από την πλευρά του μορφές «λαϊκής παρανομίας», όπως η εκτεταμένη διαφθορά δημοσίων υπαλλήλων, η φοροδιαφυγή, τα αυθαίρετα κ.λπ.

Η συνέχεια >>> kathimerini.gr

Πρώην επίτροποι εξακολουθούν να αμείβονται από την Κομισιόν

Ευρωπαίοι πρώην επίτροποι εξακολουθούν να λαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές από την Κομισιόν, μολονότι πολλοί κατέχουν νέα πολιτικά αξιώματα ή απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα.
Σύμφωνα με τη γερμανική έκδοση των Financial Times, δεκαεπτά πρώην επίτροποι λαμβάνουν «μεταβατικά επιδόματα» που κυμαίνονται μεταξύ 40% και 65% του μισθού που λάμβαναν όσοι υπηρετούσαν στην Κομισιόν.
Μεταξύ αυτών φέρονται να είναι μια πρόεδρος κράτους, δύο υπουργοί Εξωτερικών και δύο ευρωβουλευτές. Οι πρώην επίτροποι σήμερα ασκούν άλλα λειτουργήματα και επαγγέλματα και παράλληλα με τις απολαβές που έχουν από αυτά εξακολουθούν να λαμβάνουν το μεταβατικό επίδομα της Κομισιόν. Ένα επίδομα που σύμφωνα με γερμανικά και αυστριακά ΜΜΕ αγγίζει τα 100 χιλιάδες ευρώ ετησίως και χορηγείται στους Ευρωπαίους πρώην επιτρόπους για 3 χρόνια.

Η συνέχεια >> dw-world.de

Ο Αίολος βοήθησε το Μωυσή

Δεν πρόκειται για «θαύµα» ή θεϊκή παρέµβαση. Σε αυτό κατέληξαν, έπειτα από λεπτοµερή έρευνα, Αμερικανοί επιστήμονες, όσον αφορά το χωρισμό των υδάτων της Ερυθράς Θάλασσας από το Μωυσή. Αν κάποιος έκανε µαγικά, τότε σίγουρα θα ήταν η φύση.
Στην Παλαιά Διαθήκη, κατά την Έξοδο από την Αίγυπτο, ο Μωυσής υψώνει τα χέρια του και µε τη βοήθεια του Θεού η Ερυθρά Θάλασσα χωρίζεται στα δύο. Οι Ισραηλίτες καταφέρνουν µε αυτόν τον θαυµατουργό τρόπο να διαφύγουν από το στρατό του φαραώ και να οδηγηθούν στη Γη της Επαγγελίας.
Ωστόσο, οι ερευνητές του Εθνικού Κέντρου Ατµοσφαιρικών Αλλαγών (ΝCΑR) και του Πανεπιστηµίου του Κολοράντο αντικαθιστούν το χέρι του Θεού µ’ έναν ανατολικό άνεµο εντάσεως περίπου 100 χλµ./ ώρα, που έπνεε για τουλάχιστον 12 ώρες. Και εικάζουν πως ο Μωυσής είχε επίσης συµµάχους τους νόµους της φύσης και την τοπογραφία του Δέλτα του Νείλου.

H συνέχεια >>> ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Το μπααθικό καθεστώς της Συρίας αναγνώρισε τα Σκόπια ως "Μακεδονία"

Tουρκική ρελάνς στην σύσφιγξη των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων με το νέο σύμμαχό της την Συρία να αναγνωρίζει σήμερα τα Σκόπια ως "Μακεδονία". Το δικτατορικό μπααθικό καθεστώς της Συρίας ανακοίνωσε την αναγνώριση κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, όπου εκδόθηκε και κοινό ανακοινωθέν από τους υπουργούς Εξωτερικών Αντόνιο Μιλοσόσκι και τον Σύρο ομόλογό του Ουαλίντ αλ Μουάλεμ.
Η χώρα της Μέσης Ανατολής είναι η 129η που αναγνωρίζει επίσημα την ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία.
Η καλή σχέση που έχει αναπτύξει η Δαμασκός με την Άγκυρα, προοιώνιζε τέτοιες εξελίξεις. Οπωσδήποτε δεν είναι κάτι που πρ΄πει να προβληματίσει ιδιαίτερα την ελληνική πλευρά δεδομένου ότι έχουν υπάρξει πολύ σημαντικότερες αναγνωρίσεις των Σκοπίων ως "Μακεδονία" από αυτή της Συρίας, αλλά σίγουρα εντυπωσιάζι το γεγονός του πως οι ισορροπίες στη Μ.Ανατολή άλλαξαν 100% για την Ελλάδα και την Τουρκία.
Πάντως είναι μία καλή ευκαιρια για την Ελλάδα να απεξαρτηθεί από τις φιλομπααθικές πολιτικές που τόσο ακριβά έχουμ πληρώσει στο παρελθόν.
Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο προπερασμένο τεύχος Ιουλίου είχε αναλυθεί η σχέση Τουρκίας-Συρίας και κατέληγε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι θα πρέπει να αναμένονται τέτοιες κινήσεις από την Δαμασκό.

‘‘Βιώσιμη επιχείρηση μέσα στην κρίση’’

Απορίες...



tsiolakis

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Εκπαιδευτικός εξισλαμισμός της δυτικής κοινωνίας

Σχέδιο αναδιάρθρωσης… ευρωπαϊκού χρέους!

Την ώρα που η Ευρωζώνη ξαναμπαίνει ολοταχώς σε κατάσταση συναγερμού, καθώς οι αγορές κινούνται απειλητικά προς την Ιρλανδία, γεννώντας και πάλι φόβους για ένα ντόμινο επιθέσεων στις ασθενείς χώρες της Ευρωζώνης, πληροφορίες του “S10” αναφέρουν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η γερμανική κυβέρνηση επεξεργάζονται ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους των πιο αδύναμων οικονομιών, με βασικό «εργαλείο» τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.
Καθώς η Ιρλανδία σόκαρε χθες τις αγορές, ανακοινώνοντας επίσημα ότι πέρασε σε ύφεση, με αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης 1,2%, θεωρείται πλέον θέμα χρόνου η προσφυγή του Δουβλίνου στο μηχανισμό στήριξης. Στην τελευταία δημοπρασία ομολόγων, που χαρακτηρίσθηκε ως «επιτυχημένη», η χώρα υποχρεώθηκε να δανεισθεί με κόστος της τάξεως του 6%, πολύ υψηλότερο από το 5% με το οποίο δανείζεται η Ελλάδα από το μηχανισμό στήριξης.

Η συνέχεια >>> sofokleous10