Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

H νεα κυβέρνηση της FYROM εμμένει στο όνομα...

Ανατροπή: Δεν σκέφτεται να αλλάξει όνομα η ΠΓΔΜ -Αντιθέτως, ανάγκασε τους Financial Times να αλλάξουν τίτλο και πρόλογο!

Ένα απίστευτο παρασκήνιο εκτυλίχθηκε με αφορμή δημοσίευμα των Financial Times για αλλαγή της ονομασίας των Σκοπίων προκειμένου να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.
Συγκεκριμένα, άρθρο των FT σήμερα το πρωί τιτλοφορείτο «Η ΠΓΔΜ εξετάζει να αλλάξει όνομα για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», φιλοξενώντας στον πρόλογο δηλώσεις του νέου υπουργού Εξωτερικών της χώρας Νίκολα Ντιμιτρόφ, ότι «η ΠΓΔΜ θα εξετάσει να αλλάξει την ονομασία της, σε μια προσπάθεια να ξεμπλοκάρει την αντίθεση της Ελλάδας στην ένταξή της (σ.σ.: της ΠΓΔΜ) στο ΝΑΤΟ».
Ωστόσο, μολις λίγη ώρα μετά την ανάρτηση του άρθρου και μετά από παρέμβαση του ίδιου του υπουργείου Εξωτερικών των Σκοπίων, οι Financial Times άλλαξαν τόσο τον τίτλο όσο και τον πρόλογο του δημοσιεύματος! Πλέον, η νέα εκδοχή του άρθρου τιτλοφορείται «Η ΠΓΔΜ εξετάζει το να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ χρησιμοποιώντας την προσωρινή ονομασία της» (σ.σ.: δηλαδή το Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας) και οι δηλώσεις του Ντιμιτρόφ έχουν αλλαχθεί για να εναρμονίζονται σε αυτό το ύφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: